Call us Reservation Route
De Pijp, Amsterdam Reserveer een plek

Craft bier:
onze specialiteit

Het wordt een revolutie genoemd: craft bier. In Nederland zijn veel kleine brouwerijen, inmiddels meer dan 430. Deze brouwers zijn gespecialiseerd in het brouwen van speciaalbier. Wij selecteren voor jou de meest bijzondere craft bieren van deze kleine brouwerijen.

In ons café serveren wij 30 verschillende biersoorten op de tap van over de hele wereld en onze taplijst wisselt continu! Welke verschillende craft bieren vind je onder andere in ons assortiment?

  • Zure bieren – Lambiek, Gose, Berliner Weisse
  • Hoppige bieren – Pale Ale, IPA
  • Frisse bieren – Witbier, Weizen, Pilzner
  • Donkere bieren – Porter, Stout, Dubbel
  • Traditionele bieren – Trappisten, Bitters

Wij verkopen ook craft bier in flesjes. De biertjes die je bij ons kunt proeven, zijn ook verkrijgbaar in onze ‘Bierbaum’ winkels. Deze vind je in Amsterdam-West en in De Pijp.

Wat is craft bier?

Craft bier is een Amerikaans begrip en staat voor ambachtelijk gebrouwen speciaalbier. Deze bieren hebben aparte smaken met een doorgaans hoger alcoholpercentage. Nu is er ook een trend om bieren te maken met een laag alcoholpercentage, de zogenaamde session bieren. Voor 1978 brouwden mensen vaak thuis bier. Craft bier is inmiddels zo populair dat 94 procent van de brouwerijen al craft bierbrouwers zijn. Als wij een nieuwe smaak hebben ontdekt, handelen wij volgens onze eigen bierfilosofie. We zorgen heel goed voor de nieuwe en unieke smaak. Dit houdt in dat het transport perfect verloopt en heel belangrijk: de temperatuur van het bier moet constant blijven. Ambachtelijk bier is namelijk ons belangrijkste product en we handelen zoal de brouwer het bedoeld heeft.

Glutenvrij craft bier

Als je glutenintolerantie hebt en je wilt een biertje hoef je het drinken niet te laten. Er zijn gelukkig ook glutenvrije bieren. Wij hebben diverse bieren zonder gluten op de fles. In ons assortiment tref je de merken zoals Brunehaut, Brewdog en Estrella Damm. Je hebt hier onder andere de keuze uit een blond, dubbel, triple, zelfs IPA.

India Pale Ale (IPA)

Dit type craft bier wordt steeds bekender. Het is een biersoort binnen de Pale Ale-bieren waar extra hop aan wordt toegevoegd waardoor dit speciaalbiertje bitterder smaakt maar ook fruitiger en wat zoeter. Het alcoholpercentage van dit soort craft bier ligt tussen de 5 en 7,5 procent.

Wil je ook komen proeven?

Als je meer wilt weten over ons speciaalbier of wilt kennismaken met onze bierfilosofie nodigen we je uit om deel te nemen aan een proeverij. Die kun je bij ons aanvragen of je kunt aansluiten bij een door ons georganiseerde bierproeverij. Check ook eens onze events. Ook craftbier proeven op locatie is mogelijk. In dit geval komt onze mobiele bar bij je op locatie. Uiteraard ben je ook gewoon welkom om in ons cafe onze craft bieren te komen proeven. Dit kan in combinatie met bijpassend comfort food.

Helst logo

Comfort Food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij mee bent. Om jezelf te troosten of om met familie en vrienden mee te doen. Denk aan Oma’s kippensoep! Bovendien is troostvoedsel vaak gemakkelijk en snel klaar te maken.