Call us Reservation Route
De Pijp, Amsterdam Reserveer een plek

Speciaalbiercafe in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een biercafé in Amsterdam met een uitgebreid aanbod speciaalbier zit je helemaal goed bij Helst. Al het bier op onze kaart is ambachtelijk gebrouwen. Je hebt de keuze uit 30 verschillende speciaalbieren op de tap en daarnaast bieden ons biercafé nog heel veel verschillende soorten aan op de fles. Ook zijn wij het biercafé met Oer-Hollandse sterke dranken. En kun je ook kiezen uit deze drankjes op de kaart:

  • Beertails: mixjes met bier,
  • Hoptails: cocktails met bier,
  • Kopstoot: een pilsje met een borrelglaasje jenever,
  • Ciders en frisdrank in fles.

Naast deze ruime keuze in drankjes kun je bij ons ook terecht voor proeverijen en andere leuke evenementen. Onze menukaart staat vol met heerlijk gerechten die helemaal passen bij de biertjes want eten en bier drinken gaat hand-in hand in het biercafé van Amsterdam.

Specialiteit: craft bier

De specialiteit in ons biercafé is craftbier. Hier worden speciaalbieren onder verstaan,die worden gebrouwen in kleine onafhankelijke brouwerijen. Biercafé Helst steunt deze kleine brouwerijen uit verschillende continenten. Zo kunnen wij telkens weer andere bieren aanbieden en raak je nooit uitgeproefd bij ons speciaalbiercafé in Amsterdam. Meestal hebben we 6 tot 8 biertjes afkomstig van Nederlandse brouwers. De andere komen uit het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld speciaalbier proeven uit Amerika, Litouwen, Tsjechië en Griekenland. Op de Untappd-bierlijst vind je meer informatie over de bieren die we op dit moment aanbieden. Een ding is zeker: de variatie is groot zowel in soorten als in smaken.

Naast speciaalbier hebben staan er ook craft sodas op de kaart. Dat is Nederlands ambachtelijk gedistilleerd. Van wodka tot rum en vooral jenever. Of wat dacht je van de Kopstoot? Een kopstoot is een traditie uit Amsterdam en een perfecte manier om de combinatie van bier en jenever te proeven.

Speciaalbiercafé met extra’s

Met bier kun je ook mixen. Daarom vind je bij ons ook beertails en hoptails op de kaart. Biertjes met uiteenlopende smaken zijn erg in opkomst. De veelzijdigheid aan smaken zorgt ervoor dat je er ook cocktails van kunt maken. Een beertail is een biertje gemixt met sterke drank, een cider of een siroop. Een hoptail is een cocktail met bier als ingrediënt. Ben je ook steeds weer op zoek naar nieuwe en verrassende smaken? Kom dan snel een beertail of een hoptail proeven in ons speciaalbiercafé in Amsterdam.

Eten in ons biercafe

Naast het drinken van speciaalbier kun je bij ons ook heerlijk eten. Onze koks hebben heerlijke comfortfood gerechten bedacht die uitstekend passen bij de dranken. De gerechten zijn afgestemd op het speciaalbier. Helst is een dus ook een speciaalbiercafé met verrukkelijke comfortfood.

Evenementen

Ben je op zoek naar een leuk uitje? Wij zijn ook het biercafé, waar je terecht kunt voor een tof evenement, zoals een Run & Brew. Tijdens een Run & Brew gaan we eerst hardlopen en daarna lekker genieten in ons biercafé. Weer of geen weer, dit evenement gaat altijd door. Of boek een proeverij. Op dit gebied is veel mogelijk. En heb je weleens gehoord van een tap-takeover? Dan komen er bierbrouwers een aantal bieren presenteren. Als je nieuwsgierig bent naar nieuwe smaken is een tap-takeover echt wat voor jou.

Wil je reserveren?

Reserveren doe je heel gemakkelijk via onze website. Je kunt de datum doorgeven, met hoeveel personen je komt en een tijdstip kiezen. Wij zijn elke dag geopend. Van donderdag tot en met zondag ben je van harte welkom van 11:30 tot en met 01:00 uur. Vrijdag en zaterdag zijn wij open tot en met 03:00 uur. Wil je meer weten over de evenementen in ons biercafé of de mogelijkheden van een proeverij? Neem dan telefonisch contact op met + 31 (0)20 237 4714 of stuur een email naar info@helst.nl.

Helst logo

Comfort Food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij mee bent. Om jezelf te troosten of om met familie en vrienden mee te doen. Denk aan Oma’s kippensoep! Bovendien is troostvoedsel vaak gemakkelijk en snel klaar te maken.