Call us Reservation Route
De Pijp, Amsterdam Reserveer een plek

De lekkerste Nederlandse sterke dranken

Rum, whiskey, wodka of jenever? Ook die vind je bij ons op de kaart. Onze bieren komen vaak van ver, maar onze sterke dranken zijn oer-Hollands. Kom je proeven?

Naast ambachtelijk gebrouwen bieren afkomstig uit verschillende continenten, kun je bij ons genieten van typisch Nederlandse sterke dranken. Veel mensen weten het niet, maar eigenlijk zijn de Nederlanders heel goed in het maken en bedenken van nieuwe smaken.

Soorten sterke drank op onze kaart:

jenever
gin
wodka
rum
whisky
brandewijn

Waarom jenever helemaal hot is

Hollandser kan bijna niet: het drinken van jenever. Al vanaf de 17e eeuw wordt het distillaat bij ons in Nederland geproduceerd. Veel distillateurs zijn jenever opnieuw aan het uitvinden. Er komen steeds meer nieuwe smaken jenevers bij. Distillateurs zijn druk aan het experimenteren om nieuwe smaken en recepten te maken.

En dat doen we bij Helst net zo! Met de 15-20 jenevers op de kaart, proberen we de perfecte match te vinden tussen jenever en craft bier. Naast een traditionele ‘kopstoot’, kun je bij ons de nieuwste mixen proeven. Jenever en craft bier vullen elkaar namelijk naadloos aan. Het geheim? Ze bevatten allebei het ingrediënt mout. Met onze expertise en jarenlange ervaring weten we de lekkerste en verrassende combinaties te maken.

Ben je een rum liefhebber?

Dan hebben we goed nieuws! Vooral rum is één van de snelst groeiende sterke dranken in Nederland. Zo vind je op onze kaart Union 55: gelanceerd in april 2017 en nu al geliefd. Het is een rum die inspeelt op de smaak van vandaag. Ook wordt Union 55 graag door bartenders gebruikt om mix dranken en cocktails mee te maken. Omdat de drank zo nieuw is, is hij nog bij weinig horecagelegenheden te krijgen. En, als je een rum-liefhebber bent, zeker de moeite waard om een keer te proeven.

Gin & whiskey

Ook van eigen bodem zijn Bobby’s Dry Gin, Fryske Hynder (whiskey) of Millstone Peated (whiskey). Bobby’s Dry Gin is al eerder in de prijzen gevallen en werd uitgeroepen door het TV-programma Kassa tot beste Nederlandse Gin van 2015. Fryske Hynder whiskey (oftewel: het Friese Paard) is een single malt whiskey, ambachtelijk gedistilleerd. De naam zegt het al, de whiskey heeft alle eigenschappen van het rasechte Friese paard: krachtig, eigenzinnig en een opvallend uiterlijk. Op onze kaart vind je verschillende soorten gin en whiskey. Natuurlijk kun je ook de populaire gin tonic bij ons aan de bar bestellen.

Het bekende Nederlandse spreekwoord luidt natuurlijk: Wat van ver komt is lekker. Maar wat van eigen bodem komt, zal je smakelijk verrassen! We laten je graag kennismaken met de diverse Nederlands gedistilleerde sterke dranken op onze kaart. Onze bartenders vertellen je graag mooie achtergrondverhalen en weten je precies te vertellen welke ingrediënten worden gebruikt.

Wil je al onze sterke dranken bekijken? Download hier de drankenkaart.

Helst logo

Comfort Food is rustgevend en hartverwarmend, het is eten waar je blij mee bent. Om jezelf te troosten of om met familie en vrienden mee te doen. Denk aan Oma’s kippensoep! Bovendien is troostvoedsel vaak gemakkelijk en snel klaar te maken.